Uutiset

Oppimisen olohuoneen 6-osainen videosarja on julkaistu

Oppimisen olohuoneen videosarjassa asiantuntijat kertovat erilaisesta oppimisesta eri näkökulmista sekä Oppimisen olohuoneen toiminnasta. Mukana myös Hahku-hankkeen Juha Lahti kertomassa hahmottamisen vaikeuksista ja mitä ne tarkoittavat arjessa, opinnoissa ja työelämässä.
Videot ovat katsottavissa Youtube:ssa Oppimisen olohuone -kanavalla sekä Erilaisten oppijoiden liiton sivuilla: https://www.eoliitto.fi/videot-oppimisen-olohuone/
Erilaisten oppijoiden liiton hallinnoiman Taitotuunaajat ESR-hankkeen 2016-19 aikana. Hanke keskittyy aikuisten erilaisten oppijoiden perusoppimisvalmiuksiin.


Onko sinulla tai läheiselläsi hahmottamisen haasteita?
Järjestämme maksuttomia tukihenkilökoulutuksia syksyllä 2020 Helsingissä ja Turussa

Hahmottaminen liittyy monenlaiseen tekemiseen. Hahmotushäiriöillä tarkoitetaan jatkuvia vaikeuksia löytää, tunnistaa, muokata tai koota mielessään esineitä tai liikkua ja navigoida ympäristössään. Arviolta sellaisia hahmottamisen vaikeuksia, jotka haittaavat opiskelua, työntekoa ja arjessa selviytymistä itsenäisesti esintyy noin 3–5 prosentilla väestöstä.

HAHKU-hankkeen tukihenkilökoulutuksessa kehitetään taitoja toimia tukihenkilönä aikuiselle, jolla on hahmottamisen haasteita. Koulutus on tarkoitettu järjestöjen vapaaehtoistoimijoille sekä hahmottamisen vaikeuksien kokemusasiantuntijoille ja heidän läheisilleen.
Maksuton koulutus kestää noin puoli vuotta ja se sisältää neljän koulutuspäivän lisäksi itsenäistä työskentelyä ja käytännön harjoituksia .Tulossa syksyllä 2020: Koulutusta toisen asteen asiantuntijoille

  • Koulutus on tarkoitettu yläkoulussa ja toisella asteella työskenteleville asiantuntijoille (opettajat, koulupsykologit, kuraattorit, opinto-ohjaajat ja erityisopettajat). 
  • Sisältöinä ovat mm. hahmottamisen haasteet, ilmeneminen ja tukeminen.

Kiinnostuitko tulevista koulutuksista? 
Ota yhteyttä Hahku-tiimiin, kerromme mielellämme lisää!

TULOSSA: HAHKU-harjoitussivusto

Harjoitussivusto työikäisille aikuisille 
–        Monipuolisia harjoitteita ja keinoja hahmottamisen taitojen ja strategioiden kehittämiseen. 
–        Kirjautuminen hahku.fi-sivuston kautta, ohjeet julkaistaan myöhemmin tällä sivulla.